Green dress

Gick på stan med Ellina efter skolan, köpte denna klänning från BikBok. Älskar den klara gröna färgen! Den ska jag ha på min och Younes 18årsfest :D


solig söndag

Klev upp tidigt imorse, dels för att solen lyser in i mitt rum och förvandlar det till en bastu, men också för att jag ska åka tillbaka till Gävle redan med 1 tåget idag. Och innan det så ska det hinnas med ett långpass med körning! Så vid 11 drar jag och pappa iväg för 2 timmar övningskörning.
 
Är även väldigt glad och nöjd för jag blev - som bestämt - klar med svenskan igår, och även religionen och historiainlämningen stökade jag undan. Så nu är det bara en kulturartikel som ska skrivas klart och sen har jag gjort undan alla inlämningar för 2 veckor framåt. Så skönt!!
 
Nu ska jag gå ner och borsta och platta barret, vi hörs!
 
 
 

here's to never growing up

 Det är lördag och exakt 10 dagar tills jag fyller år. Woopwoop yeyeye wohoo

Är hemma i Edsbyn nu för att hinna med lite extra övningskörning, vilket behövs. Nu sitter jag och kämpar med en svenskatext som jag gett mej fan på ska vara klar ikväll. Så det så. Vill bara göra undan så många inlämningar som möjligt nu på kort tid, för nästa vecka är startskottet för 3 veckor av massa roligheter!! Valborg, födelsedagsfirande först med Britta och sen med familjen och släkten, födelsedag, krogdebuten och min & Younes födelsedagsfest. Aaahhh. LÄNGTAR!
 
Ja, har inte så mycket annat att skriva. Nu ska jag återgå till svenskan istället!
Pusshej
 
 
 

gör det med värdighet och ett rent samvete

Okej, låt oss tala lite politik gott folk.
Tänker inte gå in på själva politiken i sig och olika ideologier etc. Erkänner mig alldeles för dåligt insatt för att våga mig ut på det djupa vattnet. MEN, jag är i skrivande stund så otroligt FRUSTRERAD. Let me explain why..

 

Sedan jag flyttade till Gävle har jag sett/hört/kommit i kontakt med fler och fler ungdomar som är väldigt politiskt involverad. Och jag beundrar det något så otroligt mycket. Jag tycker själv att politik är intressant, men är ändå väldigt dåligt insatt (working on it). Så ja, cred till er som engagerar er på allvar. Tycker det är viktigt.

 

Men något som gör mej absolut spyfärdig, är när jag ser hur det smutskastas. Såg senast ikväll hur en politiskt involverad ungdom skrev nånting väldigt.. onödigt, om ett annat politiskt parti. Jag FÖRSTÅR att man kan tycka att alla andra partiers politik är rena smörjan, men att sjunka till en sådan nivå där det blir någon slags pajkastning utav vad som egentligen bör vara en genomtänkt diskussion, det tycker jag är så lågt.

 

Varför finns detta behov? Kan det bero på att personen har slut på bra argument för att istället höja sitt eget parti? Varför HYLLAR man inte det man står för, höj till skyarna och förklara varför det är bra. Och självklart visa varför du anser att de andra partierna brister i sina resonemang, var kritisk och våga säga som du tycker. MEN GÖR DET FÖR FAN MED LITE VÄRDIGHET! Jag kan ju säga att JAG som i detta nu håller på att bilda mig en uppfattning, blir extremt fientlig mot det parti som denna person representerar. För är det såndant man sysslar med när man är INSATT och kallar sig kunnig i detta parti, då blir jag jävligt tveksam kan jag tala om. Det är de som för en diskussion, de som argumenterar sakligt, de som kan bemöta motargument på ett kyligt och kunnigt sätt, det är DESSA personer jag vill beblanda mig med.

 

Självklart tänker jag inte låta några enstaka personer avgöra vad jag tycker om ett parti, MEN jag tycker ändå att när du har en stark politisk övertygelse, är insatt och kan mycket,  då axlar du ett visst ansvar. Du representerar något, och du bör bete dig därefter. Jag kräks på dessa personer som håller på och smutskastar och beter sig som man gjorde då man käkade sand och lekte med leksaker. Det är fruktansvärt omoget och ovärdigt. Kan förstå att det är svårt, (vill själv rivas spottas och slåss när jag hör någon försvara Sverige demokraterna), men det ligger ändå ett ansvar i detta.

Politik ska vara något auktoritärt, något värdigt. Och denna smutskastning drar ner nivån något så oerhört. Lägg ner!


En elegi för alla sorger den här hösten handla om

Well hellu, jag lever.
Jag har haft en jättebra helg, var bland annat med Rebecca i lördags och gjorde lite allt möjligt! Kulkul. Men nu är det ny vecka och nya tag. Känns skönt att denna vecka inte är så himla hektisk. Finns ju självklart alltid saker som måste göras dock, sist jag inte hade något skolarbete alls som skulle göras var typ.. i somras? Men hur som helst så är det gaaanska chilledill iallafall.
 
..såå ikväll har jag därför skitit i allt vad plugg heter. Har istället varit ute och sprungit intervaller, käkat glass och kollat på "livet blir bättre". Kunde vart värre liksom!
 
Imorgon är det tisdag och jag ska byta ut gym-lunchen mot en körlektions-lunch. Här spiller vi ingen tid på långa håltimmar minsann. Näääjduuu
 
[Här skulle det vara ett fint litet collage från min helg, men eftersom mitt internet HATAR MEJ, så får det va]
Pusshäj

Friday

Det är fredag och jag har slutat för dagen, wohoo! Ska ut och springa nu och sen får vi väl se vad som händer och sker ikväll. Är förresten så jäkla nöjd även, för det gick kanonbra på min franskapresentation! Det var nästan roligt!


Green

Sitter på YA nu och inväntar ellajna, vi ska gå och käka på Max sen! Standard för oss, hehe. Sen är det föräldramöte ang. Rom på skolan.

Jao.. nu har jag fördrivit lite tid hehe. Slänger in en bild på moi såhär eftermiddagen till ära, i gröna pants och allt. Ujuj.


when it comes to you I'm never good enough

Den här dagen har varit rätt soft, först matte och sen jäääätteeelång håltimme. Gick direkt till gymmet och styrketränade. 1 timmes effektiv tid, körde igenom hela kroppen, fast lite extra fokus på rumpa och ben. Känner redan nu hur en fin träningsvärk ligger och lurar, hör ju även till saken att jag inte styrketränat såhär ordentligt på väldigt länge hehe. Mmmmyys. Sen gick jag hem, duschade och käkade kyckling med potatisgratäng, så himmelens gott! Sen gick jag tillbaka till da school och hade lite filosofi som jag pös iväg från lite tidigare för att ha utv.samtal.
 
And that's it!
Pusshej gott folk :D
 
Julia Sheer – Safe and Sound
 
  

there's an old voice in my head, that's holding me back

Ikväll mina vänner. Ikväll har jag varit i mitt esse, jag har gått som en tornado, jag har VÅRSTÄDAT. Om ni bara visste vad vårstäda innebär i min värld. Jag har torkat och putsat varenda HÖRN i denna lägenhet. Den är nu skinande ren och jag känner harmoniiiiii. Dammat, torkat, putsat fönster, dammsugit, tvättat, bytt sängkläder och organiserat alla hyllor/lådor. Man kan nu äta mat på mitt golv om man skulle vilja. Fast skulle ej rekommendera det pga. knivhugger den som stökar till här nu :-)))))))
 
Nu tänker jag inte röra en fena tills imorgonbitti! Ska bara sitta här och myyyysaaa i allt mitt rena fina.  
 

Hemfärd

Påväg hemåt Gävle nu med P3-dokumentär i öronen. Har kört en massa bil denna helg, också har jag klarat både fas B och C. Känns otroligt skönt! När jag kommer fram så ska jag umgås med Rebecca, ska bli trevligt! :)

Pusshej


and now it's time to build from the bottom of the pit, right to the top

Sitter just nu i ett extremt påtagligt lugn som la sej över min lilla lägenhet när Rebecca, Ellen och Ellina åkte hem, haha. Har haft en himmelens fin kväll med mina tjejer! Lagade tacos, spelade Med Andra Ord (jag och Ellen vann, woop woop) och sen kollat på I am Sam, som förövrigt kan vara den mest gripande och fina film jag sett på väldigt länge. Sammanfattningvis en mycket bra kväll.
 
Ska öva latinläxa nu och sen sovaaa :)
pusshej
 
 
 
 

tisdag

Igår mötte jag upp Britta efter skolan, det blev käk på American pizza place och sen bara hängde vi hos mej resten av kvällen. Mycket trevligt, bra slut på en bra dag. Och även den här dagen har varit mycket bra, gymmade på lunchen. Styrka och 25min löpning med successivt ökad intensitet. Efter skolan så hade jag en liten impulsiv shoppingspree, alltid kul med nytt i garderoben! Köpte bland annat ett par ljusgröna jeans. Kändes lite wild n' crazy, men det är ju så jävulskt trendigt nu verkar det som med färgglada brallor, så man lär väl hänga med liksom. Ska även förmodligen köpa en vit ärmlös hoodie imorgon som jag struntade i idag.
 
Sen har jag städat, rensat garderoben, packat om idrottsväskan, ätit och diskat. Sånt skoj liksom.. hehe. Har även suttit och övat olika fingerpicking patterns (vad heter det ens på svenska?) på gitarren tills fingrarna blödde typ, men det är kul! Nu tror jag att jag ska ge mej på fas B en gång och sen blir det godnatt för min del. Imorgon väntas tacokväll med Ellen, Ellina och Rebecca efter skolan, how nice!
 
Pusshej
 
 

Kämpa

Ska ta mej ut och springa lite nu hade jag tänkt. Är verkligen inne i en bra träningsperiod just nu! Är inte alltid supermotiverad innan träningen, men efter är det alltid lika skönt. Älskar att träna när jag får göra det på mitt sätt, det ger så himla mycket. Tror det är viktigt att hitta sitt eget sätt att träna, en jämn rytm/rutin och att man verkligen känner att man mår bra av det. Heja!


It's like you're my mirror, my mirror staring back at me

Kom nyss hem från Rebecca. Har haft en så himmelens trevlig kväll med henne och Hanna! Pratat, skrattat och kollat på SATC. Känner mej harmonisk och glad efter den här dagen. Mys <3

Skrev det här mest för att jag måste ju visa bilderna på Rebeccas hund Ludde som är så jäkla gulliiiiig.


lördag

Kom hem från Britta runt 11 går. Hade det supermysigt! Käkade först glass på krokaken, sen blev det god lax till middag och sen film och godis. När jag kom hem till Gävle så kröp jag ner i sängen och kollade på senaste Criminal minds (sååå braaa)
 
Idag kom mamma och pappa hit till Gävle, så jag har spenderat dagen med dom och det var shopping som stod på schemat. Mamma gick lös som en tok medan jag nöjde mej med ett par chinos och en ny cykelsadel, haha! Dom hade nämligen med sej cykeln hit, så jag kände att det var dags att slå ett slag för min rumpas bekvämlighet! Och nu ska jag strax inviga den och cykla iväg till bussen och åka hem till Rebecca. Där blir det SATC-tittning med henne och Hanna. Mys!
 
Pusshej
 

Apr. 05, 2013

Sitter på bussen mot Bollnäs och Britta i detta nu. Har haft en väldigt skön dag hittills, började med en gigantisk och skitgod frukost, mums! Sen var jag ut och körde mina intervaller som planerat, med Melker och Plura som sällskap. Dom kollade på mej i början som att "vad fan gör du, är du dum i huvudet?" Men sen började dom hänga med i svängarna. Vilka kämpar! Haha. Sen kom jag hem och tog Alfons på en promenad runt Vängsbo.

Efter det har jag duschat, kollat på tv, käkat och suttit och läst i solen. Nu ser jag framemot en kväll hos kusinvitamin med massa gött och lite skitsnack.


torsdag

Idag har jag cyklat för första gången i år, det var najs. Förutom att jag fick jätteont i rumpan av mammas cykelsadel? Är for real typ skadad. Kul att det är den cykeln jag ska ta till Gävle sen.. menmen, i Gävle cyklar jag inga långa sträckor iaf. Dessutom kanske min rumpa blir härdad, kommer få värsta stenhårda asset. Nog talat om det.
 
Cykla gjorde jag till och från Adina totalt lite över 12 km. Man får redig vardagsmotion av att bo såhär avsides från civilisationen, och av att ha 3 krävande hundar. Det är bra! Hos Adina hade hon och jag det väldans trevligt i alla fall, vi bakade kladdkaka (hur längesen var inte det??), åt god mat, knäppte fina bilder och kollade på Gilmore Girls. Mycket braaaa daaaag. Sen när jag kom hem så inväntade jag pappa och när han kom så var vi ut och övningskörde i ca 2 timmar.
 
Imorgon ska jag först och främst ut och springa, har planerat riktigt dryga intervaller. Kommer nog få kämpa rejält. Och sen på eftermiddagen tar jag mitt pick och pack och åker först till Britta för att fredagsmysa hos henne, och sen vidare till mitt crib i Gävle. Vill inte ens tänka på vilken lukt jag kommer mötas av när jag öppnar kylskåpet.. hade inte planerat att vara i Edsbyn såhär länge så därför rensade jag inte ur kylskåpet innan jag åkte, hehe myz. Men det var skönt ändå att vara här i lillknöa den här veckan, är lite rehab för själen att vara här. Ogillar att vara "ute på byn", men älskar Knåda. Är så himla fridfullt och fint. Sen har jag ju några riktigt fina guldkorn till vänner här I Edsbyn  som det alltid är lika trevligt att umgås med!
 
Pusshej

Apr. 03, 2013

Gissa vad jag gör? Kollar på G i l m o r e, älskar det så innerligt och hjärtligt. Så innerligt och hjärtligt att jag starkt funderar på att bli på smällen nu, dumpa farsan, snabbspola tills ungen är 16 och få ha en lika underbar mamma-dotter-relation som Rory och Lorelai.

Nej. Skämtaaaa baraaa. min unge skulle aldrig bli lika genomgod och söt som Rory....

Annars dåå. Har varit relativt AKTIV idag. Sprang 45 min med Melker och Plura på förmiddagen, var direkt efter ut på en långpromenad med Alfons som är för gammal för att orka med långa löprundor och ist satt i hundgården och grät krokodiltårar. Och nu ikväll fick jag uppgiften att *trumvirvel* gå ut med hundarna!! ... wohoo...

Nu ska jag återgå till Gilmore Girls.
Hörs!


Apr. 02, 2013

Idag har varit en bra dag. Klev upp halv 11 och käkade frukost medan jag kollade på Gilmore girls, och på bordet hade jag själv en åskådare i form av min katt Tuff. Sen gjorde jag mej i ordning och tog med mej hundtrion på en promenad in till byn. Där hämtade jag ut mitt ID och sen åkte jag och mamma till Bollnäs där jag ordnade nytt pass. (Passfotot blev horribelt som väntat.. fy tusan! Men är nöjd med leget iaf..) Sen fikade jag och mami på Lilla K.

Kvällen har jag spenderat hos Julia. Bland annat har vi diskuterat livskris, de/dem-problemet som alla verkar ha (morr..), fikat cheesecake, skrattat och haft det allmänt trevligt! Åkte därifrån med lite ny energi och ett glatt humör.

Nu ska jag kolla på Gilmore och sen sova. Har stora ambitioner för morgondagen, tänker löpträna, hälsa på mormor och morfar, plugga och övningsköra. Vi får se hur många punkter jag checkat av innan onsdagens slut.

Btw, mitt rum förvandlas till en bastu på morgonen om det är soligt, så inatt sover jag i ett av gästrummen där min gamla 90-säng står med sänghimmel och allt. Känns så nostalgiskt, känner mej ung på nytt hörrni!! Året är liksom 2004 igen och jag funderar på vilken kompis jag ska ringa upp imorgon och fråga om den "vill va med mej idag" :')

Godnatt


Åka skidor, fika, köra fyrhjuling, pimpla, sola


RSS 2.0