Det går bra nu

Nu är livet bra gott folk.
Motorvägskörningen gick kanonbra, det är fredag, jag ska på utomhusbio ikväll med Rebecca och Hanna, jag har fått A i slutbetyg i svenska och har även fått så himla fin kritik på mitt tal. Glad i själen är vad jag är!

Måste få strunta i jante-Sverige ett tag och säga hur stolt jag är över mej själv. När jag började på Vasa så var att hålla muntliga presentationer det VÄRSTA jag visste. Och idag är det typ bland det roligaste jag vet! Jag har lyckats kamma hem A:n på alla tal och de två senaste gångerna vi haft tal har jag fått höra av läraren att jag hållit en av de bästa presentationer han sett/hört på denna nivå.

Det är en jäkla bedrift av någon som brukade/brukar känna sej spy- och svimfärdig och yr vid blotta tanken på att hålla tal.

Nu inväntar jag Hanna och Rebecca, jag ska bjussa på en sommardrink och sen ska vi dra till utomhusbion.


Dagen idag

Trots att skolan vart hektisk så har det här varit en mycket bra dag ändå! Latinprovet gick lite sissådär, men svenskatalet gick kanonbra! Är så nervös så jag är spyfärdig innan, men sen tycker jag alltid att det är sååå kul! Sen har jag för andra gången denna termin vart tvungen att klippa upp skåplåset och köpa nytt.. suck. Hur mycket otur kan man ha med ett lås? Sen hade vi Gävle guide-tour presentation på engelskan som gick bra.

Resten av eftermiddagen har spenderats med Rebecca i solen! Köpte plocksallad på Konsum och gick till stigsgård och solade. Hade tänkt bada också, men vi bangade hehe.

Nu ska jag och min grova ångest inför morgondagens körning ta och krypa ner i sängen med lite mer plugg.

Puss!


hejdå livet

Ville bara säga hej innan jag går i ide över sommarn. Mår dååååliiiigt.. Varför? För att:

1. Fotbollslektionen blev inte alls som planerat.
2. Dagens körlektion gick dåligt.
3. På fredag 07:30 (!!!) ska jag köra motorväg med en helt okänd lärare, och jag är livrädd för att köra fort pga. VILL KANSKE INTE DÖ.
4. Har 3 körlektioner kvar i startpaketet och det känns som att jag behöver minst 30 till.

Så. Mycket. Ångest.
HAR INTE ENS TID ATT GRÅTA FÖR NU MÅSTE JAG PLUGGA, VAD HAR JAG GJORT FÖR ATT FÖRTJÄNA DETTA

huj


det finns ett ord för vad jag lider av, men jag har glömt det nu

Pluggkvällen hos Rebecca igår förvandlades till en övernattning också, haha. Vi plugga faktiskt duktigt hela kvällen, och sen bestämde vi oss för att se en film, och vips så var klockan 1 och vi insåg att sista bussen gått för längesen, smartsmart. Så det blev en spontan sleepover. Som tur var så var vi lediga idag!
 
När jag kom hem från Rebecca idag så gav jag mej ut och sprang ganska direkt. Tänkte dra en lite längre joggingtur, men när jag närmade mej mitt bästa intervallställe så ändrade jag mej. Så en hel hög med intervaller blev det istället! Galet svettigt och jobbigt, men kul! Gillar verkligen att springa intervaller. Sen när jag var klar så dog jag ett tag i solen i boulongern.
 
Väl hemma så slängde jag i mej käk, duschade och stack iväg på körlektion. Sen dess har jag handlat och övat på mitt argumenterande tal om dialekter. Börjar bli rejält trött på min egen röst nu! Haha. Har en massa annat som jag också måste plugga.. men vi får se om jag orkar ta tag i det ikväll. Imorgonbitti har jag och Frida fotbollslektion, iiiih. Längtar! Även fast jag måste vara på Nynäs kl 8. pusshäj

Dagens bästa..

.. är utan tvekan middagen, fasiken vad gott detta blev! Nu ska jag sleva i mej det här och sen åka till Rebecca och plugga.


Skola, träna, äta, sova

Hade bara två lektioner idag, superskönt! Och imorgon är jag ledig tror jag, haha. När jag kom hem så bytte jag om och snörade på mej fotbollsdojjorna för första gången på ett par år. Den känslan alltså. Synd bara att mamma hade slängt mina bästa fotbollsskor. Dom var trasig och ihoptejpad men helt fenomenala. Men hemma hos mamma och pappa är det minsann inte brist på fotbollsskor iallafall, så jag högg ett par andra. Anyway! Sen så gick jag till planen här utanför och tränade lite skott osv, jag och Frida har ju vår fotbollslektion på idrotten på onsdag.. måste smygträna...

Sen så bytte jag till löparskor och sprang en runda. Älskar verkligen den här årstiden då man kan springa ute! Mycket roligare och mycket bättre träning än att bara kuta rätt och slätt på ett löpband som man gör under vintern. Efter joggingturen så körde jag lite random styrka, även det utomhus.

Nu har jag degat ner mej i soffan och försöker bli vän med mitt internet, something is not right.. hmm. Men magen börjar kurra nu så ska lyfta arslet och göra iordning fiskgratäng!

Hörs, huj


Helg


fredag i lugnet

Är hemma i hälsingeskogarna nu, haft en superfin kväll. Satt ute och åt hallonpaj, mmmm. Så härligt! Älskar lugnet här. Har planerat att kolla på Safe Haven ikväll, alla har skrivit så mycket om denna film så man måste ju se om den är så bra som alla säger! I'll believe it when I see it.. hehe
 
På söndag är det morsdag, glöm inte bort era mammor!! Jag har med mej en present hem som jag ska överraska henne med :)
 
Pusshej

onsdag

Lägenheten är städad, disken diskad och tvätten tvättad. Nöjd Lisa :')
Efter skolan så gick jag och Frida hem hit och planerade våran idrottslektion, och så var vi ute i spöregnet och testade alla fotbollsövningar haha. Men det blev bra tror jag iallafall! Upp till bevis på onsdag. Dagens idrottslektion var även skitkul, Rebecca och Julia hade friidrott! Och höjdhoppar-ådran finns kvar minsann, både kände det själv och fick det uppmärksammat av idrottsläraren. Kul!
 
Igår förutom att boka resan så hade jag, Hanna och Rebecca lite movienight hos mej. Kollade på sjätte sinnet och åt ballerina kladdkaka. Fint var det! Både sällskapet, filmen och kakorna.
 
Imorgon är det mattenationella hela dagen på borgis. Plågsamt med matte med skönt att slippa alla vanliga lektioner! Dessutom har våran mattelärare lovat att vi bara behöver göra nationella för att få det utlovade betyget. Så jag känner INGEN press, det får gå hur dåligt som helst, för hon har redan lovat att ge mej E <3 Har nog aldrig varit så glad för ett E/G någon gång.
 
Godnatt!

Party

I lördags hade jag och Younes vår 18års fest! Jag hade otroligt roligt, vi käkade italiensk buffé och sen rullade folket in. Vissa dansade, vissa satt och softade på altanen osv. och jag for runt överallt haha. Hur bra som helst! Fick så roliga och fina presenter, helt otroligt glad för dom blev jag :) tack alla inblandade! Knäppte tyvärr typ inga bilder, men bjussar på dom få jag har.

Godnatt


one day baby, we'll be old

Mitt första internetköp någonsin blev en utlandsresa! Fytuuusaaaan vad jag längtar.
Jag, Rebecca, och 8 dagar i Alanya! DET KOMMER BLI LEGENDARISKT. Sol, bad, drinkar, shopping, party och äventyr. 15 augusti 06:50 sitter vi på planet. Så. jäkla. värt.
 
 
 

Bra jobbat av immunförsvaret, tackarrr!

Bestämde mej igårkväll för att sjukanmäla mej idag och försöka sova bort mina förkylnings-vibbar. Kändes inte lovande alls igår, men planen fungerade! Nu mår jag prima efter en lugn dag och en natt med mycket sömn. Var dock in till skolan en sväng och gjorde religions-seminariet. Hatar att skjuta upp sånt, bort med skiten bara! Har även städat, käkat god middag och suttit ute i solen.

OCH, det är ju helt otroligt - jag fick ett till sommarjobbs-erbjudande idag! Runt 3 ringde dom från aefab och erbjöd 3 veckor i juli. Har dock redan lovat att jobba två av dom veckorna med Ida på Elektra, så jag fick tacka nej. Och det sved. Tänk vilket sjukt cashflow med 3 sommarjobb! Men man vill ju hinna leva lite också hehe.

Imorgon är det fredag och endast 1 dag kvar till min och Younes fest! iiihh :D

Bifogar vacker bild på min middag. Ser inte mycket ut för världen men det smakade bra. Sparris är ju deeee-lish.


all day, all night, I'll be waiting standby

Selena Gomez – Come & Get It
Tycker att den här låten är skööön. When you're re-eh-eh-eh-eh-eh-eh-eh nananana. Lalalala.
 
Idag har varit en bra dag, förutom att jag just nu tror (?) att jag kämpar mot att en liten förkylning ska bryta ut. Men kan inte bestämma mej ifall jag bara inbillar mej eller om jag verkligen känner förkylnings-vibbar. Nåväl. Tänker ju inte bli sjuk nu iallafall, det går inte.
 
Men nu till det bra! Hade beep-test imorse som jag hade kräkångest-villdö-tamejhärifrån-panik inför. Gick så jäkla dåligt sist när jag gjorde det för andra gången. Eller ja, allt är väl relativt såklart. Men jämfört med det första beep-testet jag gjorde så gick det andra inte bra. MEN, idag gick det hyfsat väl iallafall! Klarade 5 intervaller mer än vad jag hade som mål. Skönt! Har lite lust att göra det igen nån gång, bara för att när jag klev av så hade jag inte maxpuls, så jag har nog kunnat pressa mej kanske 5 intervaller till. Men nu är jag bara glad att det är överstökat och att jag förbättrade mej från förra gången. Tror det är all intervall-löpning somgett resultat!
 
Sen så fick vi idag tillbaka prov i både kinesiska och franska, och jag känner mej tillfreds och nöjd med resultaten.
 
OCH NU TILL DET BÄSTA OKEJ HÄR KOMMER DET: jag har fått ett andra sommarjobb!!! 
På plantskolan fick jag jobb närmare bestämt. Säkert slitsamt, men det kommer vara så värt det. Och roligt att göra något mer än bara elektra i 2 veckor. Är dock glad för jobb på elektra också såklart!
 
Jaa, så så var det med det! Min sommar är räddad! Nu har jag plötsligt råd att planera in mycket mer kul än vad jag trodde i sommar, utan att behöva snylta av mamma och pappa.
 
Nu ska jag avrunda denna wall of text och återgå till att bekämpa min eventuella förkylning. Om 1 timme tänker jag gå och lägga mej. Och innan dess ska jag blänga te. HEJDÅ
  
 
 

Life is good

En helt fantastisk långhelg lider mot sitt slut. Igår sov Rebecca över, det blev SATC, vräk och skräckis. Idag har jag släpat med mej henne på ett grymt intervall- och styrkepass. Körde lite mixade intervaller och sen en hel del roliga styrkeövningar som man gör i par, alltså med kompisen som hjälp. Rebecca kallade det för mördarpass och jag fick höra både "jag hatar dej" och "jag kommer dö" under tiden vi sprang. Men efteråt var vi nöjda båda två!

Nu ska jag ladda ner en film och bara slappa dom sista timmarna av den här dagen. Ska samla krafter inför kommande veckan, som nog kommer bli en riktigt bra vecka! Särskilt helgen. Längtar!! Livet leker.

Pusshäj!


Nöjder och glader

Så NÖJD efter en fin dag i Bollnäs med bästa Julia! Köpte ett jättefint hälsingehalsband som jag ska bära med största stolthet. Också blev det lunch på Roy's, en fika på NK, och massa skvaller såklart! Haha. Nu är jag hemma hos mamma och pappa, var tvungen hämta inloggningskortet till banken och lite andra kvarglömda saker. Och det var inte heller fy skam att käka grillat, hehe. Imorgon åker jag tillbaka till Gävle dock.

Pusshäj


Bra kväll

Hade en superkul kväll igår! Dans, skratt, drinkar och fint sällskap. Hur bra som helst! Nu ska jag snart släpa my tired ass mot tåget och Bollnäs.


on top of the world

Godmorgon! Vaknade första gången redan kl halv 8, irriterande när man är ledig haha..
Igår hade jag en übermysig kväll med Rebecca. Badandet skippade vi men vi var hur som helst hemma hos henne och spelade wii, bastade och kollade på skräckis. En kanonkväll!
 
Och ikväll blir det utgång för hela slanten, ska bli så himmelens KUL! Vi ska börja här hemma och sen blir det kanske Saints och sist ska vi på Slick och dansaaaa. Gaaah, längtar!!
 
Nu ska jag slänga i mej frukost och sen ut på lite *ärenden*. Ska lämna in cykeljävlen på verkstad och sätta in pengar på banken. 
 
PUSS
 
Dom här sköningarna och jag ska *göra stan osäker* ikväll.Woop woop
 
 
 

tur i oturen är mitt mellannamn

Den här dagen har varit ett enda stort kaos. Haha.. åh.
Allt börjar med att jag på något vänster tar helt fel på tiden på morgonen, så halv 8 är jag påväg ut ur porten då jag upptäcker att klockan inte alls är halv 9 som jag trodde. Bestämde mej där och då för att ge mej ut och springa intervaller, sagt och gjort. Sen körde jag också lite styrketräning i morgonsolen. Allt var frid och fröjd till jag inser att cykelnyckeln är borta, IGEN. Fick totalpanik och letade som en galning men hittade den inte. Så jag blir alltså tvungen att släpa en låst cykel från boulongern till lägenheten. Kan ni förstå hur jobbigt det var??? Känn mitt lidande. Detta resulterade i punka på bakdäcket.. gick hur som helst till skolan sen.
 
Och nu efter skolan så gick jag till boulongern en gång till för att leta, OCH JAG HITTADE DEN! Kan inte själv förstå hur extrem min tur-i-oturen är. Så ja, allt slutade väl även denna gång. Måste dock fixa punkan, men det är ju inga större problem. Ååh... haha, alltså jag fixar inte denna stress. Mår på allvar psykiskt dåligt av sånt här. Kan verka löjligt och världsligt - vilket det också är - men jag blir så himla uppstressad av att känna att man verkligen har noll kontroll, och den stressen är sjukt jobbig tycker jag.
 
Men nu kan jag gå på långhelg med frid och ro i sinnet iallafall! Kommer bli en toppenhelg detta. Imorgon ska jag hänga med Rebecca. Vi har planerat att vi ska ta årets första dopp (tveksam till detta....) också ska vi basta. Sen på fredag är det U T G Å N G med Ellen och Younes, untz untz untz... :D På lördag åker jag till Bollnäs och umgås med Julia där, jag ska köpa ett hälsingesmycke bland annat. Sen får vi se om jag åker tillbaka till Gävle, eller hem till Edsbyn. Är ju faktiskt ledig på måndag även, så skulle ju vara bra att klämma in lite körning.

18 år

Har haft en fabulös födelsedag! Fått så många fina gratulationer, det värmer i hjärtat. Dessutom har ju vädret varit helt fantastiskt. Skolan rullade på, och när vi slutat så gick jag, Ellen, Ellina och Rebecca till Brända Bocken och käkade som planerat. Solen sken och maten var supergod! Hur härligt som helst.

TACK alla för gratulationerna!


Måndag

Har köpt riktiga fotdödare till utgången på fredag, käkat smörgåstårta och nu ska jag ut och springa. Sen ska jag duscha, fika och skriva klart kulturartikeln! Så spenderas dom sista timmarna som 17åring.

Pusshäj


insult me all you want to, but dare you do it to my face?

Maria Mena – Fuck You
Lana Del Rey – Radio
Lana Del Rey och Maria Mena får stå för kvällens bästa. Njutbart.
 
Idag har varit en bra dag. Släkten rullade in vid 12 snåret, jag fick presenter (läs: pengar <3) och sen har vi ätit smörgåstårta, fikat och umgåtts. Mycket fint. Tog sen 7tåget till Gävle, och på det satt även Ellina, fast vi visste inte om att vi åkte samma, haha! Den failen alltså. Meeen, sen kom jag hem till lilla lägenheten, packade upp och slog mej ner i soffan. Och där sitter jag än.
 
Imorgon är det måndag och även min sista dag som omyndig barnrumpa. Sen börjar allvaret. HAHA skj. Hehehhoh, närå. Meeen, på TISDAG a.k.a dagen av min födelse, då ska jag och några finfina vänner gå på Brända Bocken och äta mat, fancypancy! Och jag ska dricka a.l.k.o.h.o.l till middagen... LAGLIGT. Dör.
 
Jag och Younes har ikväll snickrat ihop En fet jävla lista till våran fezt btw. Längtar!
 
Godnatt!

Not even they can stop me now

Hallå! Sitter och bara försöker få tiden att gå nu tills dess att jag ska ta tåget mot Hälsingland. Lyssnar på bra musik, klinkar lite på gitarren, läser lite bloggar and so on. Igår kom Britta hit, vi lagade mat, käkade godis och kollade på SATC bland annat. Också fick jag fin present av henne och Mathias! Tequila Rose jordgubbslikör, dom vet vad man vill ha när man fyller 18, haha! Och ett roligt kort som jag fnissar åt varje gång jag ser det.

Ikväll blir det förmodligen en lugn kväll hemma i Edsbyn, och imorgon blir det firande med släkten. Det vankas smörgåstårta även.. mmmuuums, det bästa jag vet typ!


torsdag

Klev upp overkligt tidigt imorse och hade körlektion. Gick bra! Känns som att det går framåt.
 
Körde dock runt med en liten panikkänsla då jag precis innan jag lämnade lägenheten imorse insåg att jag lyckats festa bort både mitt vasakort (skol-ID) och min cykelnyckel. Men med klockan emot mej så fick jag helt enkelt vandra iväg ändå, stressad över att det tar mer än dubbelt så lång tid att gå till skolan som att cykla. Men som tur var så hann jag gott och väl ändå! Var kanske lite tidspessimist som vanligt, hehe. Men anywho, ni som känner mej vet att jag aaavskyyyyr sånt här krångel, sånna här onödiga incidenter kan förstöra en hel dag för mej pga. att jag går runt och oroar mej så himmelens mycket. MEN efter att ha vart ute och letat nyckeljäveln på alla tänkbara platser i kanske en timme, så hittar jag den tillslut, hemma ute på gräsmattan! Haha. Så typiskt! Vasakortet är dock spårlöst försvunnet, ligger säkert någonstans på brynäs haha. Men det skiter jag i.  
 
Det blev hur som helst en väldigt soft dag idag, slutade som misstänkt efter NP i engelska, som jag förövrigt tror gick ganska bra? (pepparpeppar) Nu har jag laddat ner nyaste criminal minds, men känner mej tveksam inför att titta. Avsnittet jag såg igår var så sjukt otäckt, och jag är ändå inte så känslig för sånt där. Men hua, det var creepy.
 
Imorgon kommer Britta hit och sover över, bra fredag, tjoho!
 
 
 
 

1 maj

Hej! Hoppas alla hade en bra Valborg igår. Min var väl lite sådär, stundvis bra och stundvis kaosartad. Menmen, shit happens. Vi vaknade iallafall väldigt tidigt idag, jag, Madde, Hanna och Rebecca. Så vi väntade till 10 och sen gick vi till donken och käkade. Satt där ett bra tag och pratade och hade det trevligt! Sen åkte dom hem och jag gick också hemöver. Har spenderat resten av dagen med att kolla på Tarzan, ätit och sovit några timmar. Skönt!

Imorgon blir det en hektiskt morgon, blir stressad bara jag tänker på det. Har körlektion innan skolan, och sen måste jag cykla i racerfart för att hinna i tid till nationella i engelska. Men det ska väl gå an. Nånting positivt är iallafall att vi sen är ledig resten av dagen tror jag? Så då kanske man hinner klämma in ett träningspass.

Nu ska jag kolla på senaste HIMYM och Criminal Minds. Hörs, huj!


RSS 2.0